Евродепутат зове: За всяка ваксина - силна информационна кампания

Според Андрей Ковачев притесненията на хората са легитимни
10
Евродепутат зове: За всяка ваксина - силна информационна кампания
Снимка: Pixabay

Все още я има инерцията и липсва единна европейска здравна политика, а Европейският съюз има само добавена стойност да координира страните членки. Това каза пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

Още по темата
Според него не може да има компромис по отношение на сигурността и не трябва бързането да означава, че може да се пропусне някой етап от процеса на одобрение на ваксините.

Относно съмненията и съпротивата срещу масовото ваксиниране в различни страни в Европа Ковачев отбеляза, че е необходима "абсолютно прозрачна информационна кампания по отношение на всяка от ваксините с точни научни данни".

По думите му конспиративните теории в социалните мрежи водят до това, че "притесненията са абсолютно легитимни, затова е нужно да има колкото се може по-пълна информационна кампания по отношение на ваксините".

Специалисти трябва да обясняват за всяка отделна група какъв би бил ефектът от поставянето на ваксината, смята евродепутатът.

По темата за т.нар. имунизационни паспорти и пътуване срещу задължително поставена ваксина Ковачев коментира, че това със сигурност не може да бъде европейска политика, защото Европейският съюз няма такива компетенции.

Страните членки могат обаче да налагат ограничения.

И сега ситуацията е такава, допълни Андрей Ковачев и даде пример с липсата на единен формуляр за пътуванията в съюза.

Ковачев смята, че по модела на Кипър и на други места може да бъде въведена практиката ако имаш ваксина, да не важат определени ограничения – например валиден PCR тест или карантиниране за определен брой дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Ще ми е интересно да науча как мислят да ваксинират с Pfizer жителите на Горна и Долна Диканя например. И там ли ще закарат фризер за замразяване до -70 градуса или ще подредят хората от двете села на опашка за ваксиниране в София.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало депутата ,що не се ваксинираш първи на живо по ТВ ,за кураж на народа
6
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 3 години
Андрей КовачевТуй нящо дупетатско беше от ГЕРБ нали?
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евродепутат зове: Мощни хибридки, докато на българите не им потекат лигите от пропаганда !
4
2
 
6
 
! Отговори
Лелеле преди 3 години
Секта в Перник изпълнява държавни поръчки за поръчкови убийства на неудобните на Бойко и Гешев!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да стигнат ваксините даже!Бой ще има и наддаване!Ще заработи оная старата соц система под масата на мой човек и ще свършат за нула време!!!!Със зъби и нокти,куцо кьораво и сакато ще дращи да се ваксинира!!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Какви ваксини бе,в БГ убиват хора като в Сомалия тия ваксини или как Службите за сигурност на Борисов убиват и изтезават хора за назидание!Секта в Перник изпълнява държавни поръчки за поръчкови убийства на неудобните!
1
0
 
14
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
А информацията достоверна ли ще е ?:))